28. јуна 2022.

против шарлатанизације медијског простора

Морамо се бранити свим средствима од пакла Рио Тинта! Мирјана Анђелковић Лукић

1 min read

Мирјана Ђукић Анђелковић, је на самом почетку емисије, јасно ставила до знања да је Рио Тинто, компанија глобалистичке интернационале. Бескрупулозни, брутални и криминални рад ове компаније огледа се у чињеници, да ће њена експлоатација литијума и следствено томе, руде – јадарит, довести до природне катастрофе каква није задесила Србију, још од бомбардовања НАТО пакта.

Као врхунски технолог, госпођа Анђелковић Ђукић, навела је низ конкретних примера, од којих ћемо издвојити јаловину/отпад, која настаје током процеса екстаковања у руднику, који ће се сместити у објекте величине 2км x 400 м , као и стварање слане воде чије штетне ефекте, нико од надлежних није хтео ни да објасни.

Она је такође говорила о случају „Сурдулица“ где фирма – Кнауф инсулатион – у процесу прављења камених плоча, прави огромне количине формалдехида који се испушта у ваздух а који је високо канцорогена супстанца.
О томе, зашто гђа. Андјелковић Ђукић, сматра да је Рио Тинто, дословце компанија „из пакла“, и зашто је Држава дозволила погром Западне Србије, погледајте у нашем интервјуу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Sva prava zadržana | Newsphere by AF themes.