28. новембра 2021.

против шарлатанизације медијског простора

Ово су имена стручњака који би дигли привреду Србије, али они не клече никоме! Слободан Тешић

1 min read

Промовисање Србије као јефтине радне снаге је последица непостојања дугорочне стратегије наше економије и незнања оних који одлучују. То је ван памети. Замислите да домаћин рекламира своју ћерку за удају тако што каже, знате, она је лепа згодна, и није проблем да вечерас оде с вама у кревет. А након тога очекује да је неко узме за супругу, са њом планира породицу и живот, изјавио је економиста Слободан Тешић, гостујући у емисији Реч продукције Хелм Kаст.

Отприлике то је то. Промовисати своје грађане као јефтину радну снагу је неваспитано, дугорочно лоше, и једноставно не могу да схватим оне који то раде – рекао је Тешић.

Он је рекао да уместо јефитне, треба да промовишемо квалитетну раду снагу.

Нашу земљу треба промовисати итинито, а то је да ми имамо изузетно квалитетну и ранду снагу која је спосбна да брзо учи. И то је права ствар. Онај ко дође да инвестира у Србију са идејом да је овде квалитетна радна снага, и одмах укакулише у цене својих производа да та радна снага кошта – истакао је Тешић.
Он је рекао да је ненормално да било који директор јавног предузећа има већу плату од председника владе.

Министри морају да имају добре плате, да немају потребе да се баве пословима са стране, за које бих предвидео најстроже могуће казне. Министри морају да буду лепо обучени, лепо дотерани, морају да се посвете свом послу и значи морају да буду материјално обезбеђени. То са министарским платама од 90-100.000 динара, ја у то не верујем – казао је саговорник Хелм Kаста.

Тешић је указао да је централно министарство сваке владе минситарство привреде, а за нашу министарку привреде Атанасковић нико није чуо, нити се она оглашава.

Он је рекао да су наши министри и директори лоша решења за нашу привреду, кер се ради о особама које су се задовољиле тиме што су селе у фотељу, или о незналицама.

Имате роштиљџију на челу најпре Колубаре, потом ЕПС-а, керамичара на челу БИА, конобара у министарству, има их и који су били возачи… Објективно ви немате људе који су доказани у привреди. Ова влада нема капацитет – казао је.

Тешић је навео имена више економиста и технократа, инжењера са смислом за економијом, како је навео, који би успешно водили привреду Србије када би добили шансу. О томе можете сазнате у емисији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sva prava zadržana | Newsphere by AF themes.