28. новембра 2021.

против шарлатанизације медијског простора

Вучић је „капо“ концентрационог логора званог Србија! Божидар Митровић

1 min read

Александар Вучић и Ивица Дачић морају одговарати кривично за потписани Бриселски споразум, јер они делују као слободни стрелци, ни са ким се не консултују, осим можда са тајним службама. Оне су и направиле тај пројекат Александра Вучића, да један млади Муслиу буде председник српске државе у тренутку кад разрешавамо односе са, фактички, Великом Албанијом, изјавио је др Божидар Митровић, професор права са Московског универзитета, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Он је устврдио и да је Вучић „`капо` концентрационог логора званог Србија`.

Говорећи о промовисању војвођанске нације, што ради министарка Гордана Чомић, рекао је да је „концепт нације римски концепт, и везан је за територију, а народ је везан за то ко је кога родио“.

– Чомићка је лобиста и морала је да поднесе оставку после тако драстичних и ступидних идеја о идентитету Војвођана, што је потпуно ненаучно и потпуно геноцидно у односу на српски народ – истакао је он.

Др Митровић је подсетио да се Војводина некада звала Војводство Србија, те да је бесмислено да постоји нација Војвођана. 

– У Србији као држави имамо апсолутни терор мањине над већином. У систему терора мањине над већином није важно да ли ће бити 0,1 посто Војвођана. Њима је битно да утврде неко право мањине, а онда ће га бранити и аргументима и војним средствима, попут НАТО, да та мањина постане већина – рекао је професор Митровић.

Он је објаснио како тај систем „терора мањине“ функционише у Србији.

– Српски народ се у Уставу Србије помиње само у члану 1. и нигде више. Он нема ниједну другу структуру, ниједан орган као српског народа. Појам национална права се помиње 64 пута, а националне мањине се помињу 46 пута. Националне мањине имају Савете националних мањина и тамо формулишу своју националну политику, стратегију и заштиту својих националних, мањинских интереса – истакао је гост Хелмкаста.

Професор Митровић је указао да и Срби као већински народ такође треба да имају свој савет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sva prava zadržana | Newsphere by AF themes.